jzlf | massagetherapie Utrecht
Praktijk voor massagetherapie en mindfulness in Utrecht
massagetherapie, mindfulness, massage, holistisch, Utrecht, Leidsche Rijn, Zuilen, inzicht, bewustwording, stress, burn out, therapie, voelen, rust, ontspanning
15984
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15984,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Wat massagetherapie voor jou kan doen

Massagetherapie is een therapievorm waarin je de signalen van je lichaam onderzoekt én wat je hierbij voelt en ervaart. Zo leer je de taal van je lichaam beter te verstaan en maak je op een dieper niveau contact met jezelf. Dat biedt ruimte voor zelfonderzoek, bewustwording en herstel.

Rust & ontspanning

Een holistische massage geeft je een moment van rust waarin je helemaal tot jezelf kunt komen.

In contact met je gevoel

Hierin ligt een schat aan waardevolle inzichten en mogelijkheden die je dichter bij je kern brengen.

Inzicht in jezelf

Jezelf én de signalen van je lichaam beter leren begrijpen zorgen voor helderheid. Hierdoor kun je makkelijker keuzes maken over wat je wel of juist niet (meer) wil.

Persoonlijke groei

Je krijgt zicht op hoe je handelt, wat je drijfveren zijn en wie je werkelijk bent. Massagetherapie ondersteunt je in je proces van persoonlijke groei.

Bijdrage aan herstel

Doorvoelde inzichten, in combinatie met het zelfregulerend vermogen van het lichaam dat is aangeraakt, kunnen leiden tot herstel op fysiek, psychisch, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau.

Lief voor lichaam & geest

Spieren, bloedsomloop, zenuwstelsel, hormonen en organen, ze worden allemaal positief beïnvloed. Daarnaast werkt een holistische massage ook verzachtend en ontspannend wat zorgt voor rust in je hoofd.

Over de massagebehandeling

In de massagebehandeling maak ik gebruik van massage en gesprekken, soms in combinatie met mindfulnessoefeningen.

1. Voelen

We beginnen altijd met een gesprek (de eerste keer is dit een intakegesprek) om te kijken wat op dat moment jouw aandacht vraagt. Hierop volgt een passende massage die ruimte biedt om jezelf te ontmoeten.

2. Beluisteren

Als je met aandacht bij jezelf bent kun je gaan luisteren naar de signalen van je lichaam. Ik begeleid je hierin door samen stil te staan bij dat wat aandacht vraagt.

3. Bewustwording

Zo onderzoeken we samen jouw signalen en de emoties en gedachten die hierbij horen. Dit kan je inzicht geven in je klacht of hulpvraag.

4. Verandering

Na de massage hebben we een kort nagesprek om je ervaringen te bespreken. Er komt ruimte voor herstel en beweging. Soms al na één behandeling en soms zijn er meer voor nodig. Dit bekijken we per keer.

Wanneer Massagetherapie?

Misschien ben je het contact met je gevoel kwijt of merk je dat je altijd vanuit je hoofd leeft. Of heb je last van spanning, stress of ben je burned- of bored-out. Massagetherapie kan bij veel klachten ondersteunend zijn.

Bij fysieke en/of emotionele pijn

Als je hoofd vol zit

Als je moeilijk kunt ontspannen

En je verlangt naar rust

Als je gedachten alsmaar doorgaan

Als je slecht slaapt

Bij angst en onzekerheid

Als je last hebt van hoofdpijn

Bij spijsverteringsproblemen

Als je inzicht wilt in een thema wat speelt

Als je door een moeilijke periode gaat zoals rouw, revalidatie, acceptatie van ziekte

Deze opsomming is verre van volledig. Zo is massagetherapie ook erg waardevol door het preventieve karakter. Vraag je je af of massagetherapie iets voor je is? Bel of mail me gerust om dit te overleggen.

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend te combineren is met andere therapieën of behandelingen, zoals psychotherapie, fysiotherapie, osteopathie en mindfulness.

De massages

Ieder mens is uniek. Mijn massages zijn dat dus ook. In mijn behandelingen maak ik gebruik van de volgende massages.

Voetreflex

Drukpunten op je voeten staan via je zenuw- en energiebanen in verbinding met je organen, klieren, spieren. Met een voetreflexmassage wordt indirect je hele lichaam aangeraakt. Een bijzondere massage die invloed heeft op heel je systeem.

Haptische massage

Deze massage wordt ook wel energetische massage genoemd en is gericht op de energiestroom in je lichaam. Door aanraking en langzame strijkingen kun je ervaren hoe jouw energie voelt. Waar voel je stroming en waar stagneert het? Deze massage kan een diepe ontspanning brengen.

Bindweefselmassage

Er wordt meer gemasseerd dan alleen het bindweefsel, het weefsel direct onder de huid. Via het zenuwstelsel worden ook organen en spieren beïnvloed. Deze massage laat je voelen hoe je in je vel zit en wordt vaak ervaren als een diepe massage die ruimte geeft.

Klassieke massage

Door middel van strijkingen en knedingen krijgen je spieren alle aandacht. Je kunt ervaren welk gebied gespannen aanvoelt, waar je spanning vasthoudt en waar het ontspannen voelt. Een massage die zeer geschikt is voor pijnlijke en gespannen spieren. Triggerpoints krijgen ook aandacht.

Pulsing

Bij deze massagevorm wordt een zachte beweging in gang gezet die zich voortzet tot in de verste uithoeken van je lichaam. Tot waar is deze beweging bij jou voelbaar? En waar blokkeert het? Deze massage wordt vaak als zeer rustgevend ervaren.

Polariteitsmassage

Ieder mens bestaat uit min- en pluspolen. Bij polariteitsmassage worden de energiecentra (Chakra’s) betrokken die ieder hun eigen functie en energie hebben. Tijdens deze massage kun je ervaren hoe het is gesteld met jouw energiebalans.

Zwangerschapsmassage

Een speciale massage voor de zwangere vrouw! Zachte en vloeiende bewegingen laten je ontspannen. Er is aandacht voor jou en je kindje, maar ook voor klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan zoals gevoelige rugspieren, bekkeninstabiliteit en pijnlijke schouders.

Focussen

Focussen is aandacht geven aan iets wat van binnen speelt, maar waarvan nog niet duidelijk is wat het precies is. Door hier op een uitnodigende manier aandacht aan te geven, kan het zich ontvouwen en wordt duidelijk waar het écht om gaat. Focussen is een manier om de massagetherapiesessie te verdiepen, maar kan ook in een gesprek plaatsvinden.

“Het mooiste dat je kunt geven is aandacht”

 

Nieuwsgierig wat massagetherapie voor jou kan doen? Je bent van harte welkom!