jzlf | Mindfulness Utrecht Leidsche Rijn
Praktijk voor massagetherapie en mindfulness in Utrecht, Leidsche Rijn.
Mindfulness, bewustzijn, meditatie, holistisch, Utrecht, Leidsche Rijn, stress, mindfulness training Utrecht, rust, ontspanning, veerkracht, stilte, training, workshop
19059
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19059,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

We rennen onszelf voorbij, raken verwijderd van ons gevoel, hebben het idee dat alles beter, sneller en mooier moet en we leven grotendeels op de automatische piloot. Mindfulness is het tegenovergestelde van dat. Mindfulness is bewust aandacht geven aan wat nu gebeurt en wat je nu ervaart. In de mindfulness training leer je in 8 weken tijd anders om te gaan met stress, meer te genieten en minder te piekeren over het verleden of de toekomst. Je stapt uit de automatische piloot waardoor je beter voelt wat goed voor je is. Het leven voelt makkelijker, luchtiger en rijker. Welkom in het nu!

Herken je dit?

  • Je hebt last van stress of spanning

  • Je kunt niet of lastig ontspannen en zorgeloos genieten

  • Je gaat altijd maar door, je to do lijstje is nooit af

  • Je piekert veel of maakt je veel zorgen

  • De gedachtestroom in je hoofd gaat altijd maar door

  • Je bent prikkelbaar, slaapt slecht of bent vaak moe

  • Je kunt je slecht concentreren en je mist overzicht en focus

  • Je bent veel bezig met wat is geweest en wat nog moet, maar je bent eigenlijk nooit in het nu

  • Je hebt chronische pijnklachten

Als je je in één of meerdere punten herkent is de mindfulness training iets voor jou.

Wat is mindfulness?

De mindfulness based stressreductie training (MBSR) is een 8 weekse wetenschappelijke onderbouwde training waarin je anders met stress leert om te gaan waardoor je hier minder last van hebt. Dit leer je door je aandacht te trainen én je aandacht te richten op wat zich in het hier-en-nu voordoet. Dat klinkt makkelijker dan het is.

 Ga maar eens na: je gedachten zijn vaak all over the place. We zijn heel vaak bezig met wat is geweest en wat nog komen gaat. Spijt, piekeren, je zorgen maken, het allemaal heel goed willen doen. Als je dit niet doorhebt zul je vaak handelen vanuit automatische patronen zonder dat je je bewust bent of dit voor jou de beste manier is om met jezelf, een ander of een situatie om te gaan. Het trainen van aandacht brengt dus ook aandacht naar jezelf. Dat brengt weer bewustwording van jouw automatische patronen in denken, doen en voelen. Als je daar zicht op hebt, kun je gedrag wat je niet (meer) helpt doorbreken en op een bewuste manier reageren. Zo creëer je meer rust in jezelf en kun je bewust aandacht geven aan wat jij belangrijk vindt in je leven.

Over de training

De training is praktisch en down to earth. In 8 weken tijd leer je je aan de hand van 8 thema’s mindfulness eigen te maken. Vooral door te doen, te ervaren en veel te oefenen. Met concentratieoefeningen, verschillende zittende en liggende meditaties en beweegoefeningen. De inzichtsoefeningen helpen je om zicht te krijgen op jouw stressreacties, gedrag waar je last van hebt en hoe je dit kunt veranderen. We oefenen samen tijdens de online bijeenkomsten en je oefent zelf dagelijks 30 minuten. Dit doe je aan de hand van de oefeningen, de meditaties, de ondersteundende filmpjes en het werkboek die bij deze training horen. Zo werk je stap voor stap toe naar meer rust, luchtigheid en veerkracht.

Persoonlijk gesprek

Met iedere deelnemer heb ik voorafgaand aan de training een telefonisch intakegesprek. Zo kan ik in de training rekening houden met jouw persoonlijke situatie én kun jij met mij kennis maken. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Na dit gesprek beslis je of je mee wilt doen met de training.

Online bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 wekelijkse (online) bijeenkomsten van anderhalf uur. Hierin oefenen we samen, is er ruimte voor vragen, verdieping en begeleiding én worden ervaringen uit de voorafgaande week besproken.

Werkboek

Mindfulness is het trainen van aandacht. Tijdens deze 8 weekse training oefen je zelf dagelijks met de verschillende aandachtsoefeningen en meditaties. Zo heb je het meeste profijt van deze training. Het werkboek ondersteunt je hierin door iedere week de thema's waarmee je oefent uit te lichten.

Filmpjes & Audio

Ieder week ontvang je ook een kort filmpje dat ingaat op het thema van die week. Ook ontvang je gedurende de training verschillende audiobestanden met meditaties. Zo word je maximaal ondersteund in het oefenen met mindfulness.

Prijzen & info

Mindfulness training

€ 299,-

Persoonlijk intakegesprek

8 wekelijkse online live bijeenkomsten

8 lessen / ondersteunende filmpjes

Verschillende meditaties op mp3

Inspirerend werkboek

Praktische info

Data eerstvolgende training 2024 volgen nog……

Wat brengt Mindfulness

Veerkracht

Je komt nadrukkelijker aan het roer te staan van je gedachten en je emoties. Hierdoor ontstaat ruimte om anders om te gaan met stressvolle situaties en te kiezen voor dat waar jij blij van wordt.

Inzicht in jezelf

Door mindfulness leer je beter te luisteren naar je lichaam en anders om te gaan met klachten. Je krijgt zicht op je patronen, gedachten en emoties en leert ze te observeren in plaats van je ermee te identificeren.

Helderheid en focus

Rust in je hoofd zorgt voor ruimte. Je kunt je beter concentreren en bent minder vatbaar voor prikkels van buitenaf.

Meer energie

Veel in je hoofd zitten, piekeren of de overtuiging dat er iets moet veranderen, het kost bergen aan energie. Stel je eens voor dat je dat los kunt laten.

Rust

Werk, gezin, vriendschappen, ze geven én kosten energie. De vaardigheden die je je eigen maakt in de mindfulness training zorgen ervoor dat je makkelijker kan ontspannen en dat jouw balans tussen in - en ontspanning kan herstellen.

Blijdschap en luchtigheid

Als je je aandacht niet meer richt op al die stemmetjes in je hoofd die overal iets van vinden en je vanuit mildheid naar jezelf kijkt, ontstaat ruimte om je meer tevreden en blij te voelen.

Mindfulness + massagesessies

Tijdens de training kan het fijn zijn om 1 op 1 begeleiding te krijgen. Omdat je bijvoorbeeld behoefte hebt om stil te staan bij jouw eigen proces. Misschien speelt er iets in je leven wat extra aandacht vraagt, merk je weerstand op, of wil je verdieping geven aan wat je tijdens de training tegenkomt. Je kunt dan tijdens de 8 weekse training één of meerdere persoonlijke massagetherapiesessies inplannen bij mij in mijn praktijk. Een sessie die precies aansluit bij jouw behoefte. Een sessie bestaat uit een kort gesprek, eventueel een extra oefening én een aandachtige massage. Spreekt dit je aan? Neem contact op om een sessie in te plannen.

Nieuwsgierig wat mindfulness voor jou kan doen? Je bent van harte welkom!