jzlf | Mindfulness Utrecht Leidsche Rijn
Praktijk voor massagetherapie en mindfulness in Utrecht, Leidsche Rijn.
Mindfulness, bewustzijn, meditatie, holistisch, Utrecht, Leidsche Rijn, stress, mindfulness training Utrecht, rust, ontspanning, veerkracht, stilte, training, workshop
17171
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17171,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Wat brengt mindfulness

We rennen onszelf voorbij, raken verwijderd van ons gevoel, hebben het idee dat alles beter, sneller en mooier moet en we leven grotendeels op de automatische piloot. Mindfulness is het tegenovergestelde van dat. Mindfulness is bewust aandacht geven aan wat nu gebeurt en wat je nu ervaart. Hierdoor leer je anders om te gaan met stress, meer te genieten en minder te piekeren over het verleden of de toekomst. Je stapt uit de automatische piloot waardoor je beter voelt wat goed voor je is. Het leven voelt makkelijker, luchtiger en rijker. Welkom in het nu!

Veerkracht

Je komt nadrukkelijker aan het roer te staan van je gedachten en je emoties. Hierdoor ontstaat ruimte om anders om te gaan met stressvolle situaties en te kiezen voor dat waar jij blij van wordt.

Inzicht in jezelf

Door mindfulness leer je beter te luisteren naar je lichaam en anders om te gaan met klachten. Je krijgt zicht op je patronen, gedachten en emoties en leert ze te observeren in plaats van je ermee te identificeren.

Helderheid en focus

Rust in je hoofd zorgt voor ruimte. Je kunt je beter concentreren en bent minder vatbaar voor prikkels van buitenaf.

Meer energie

Veel in je hoofd zitten, piekeren of de overtuiging dat er iets moet veranderen, het kost bergen aan energie. Stel je eens voor dat je dat los kunt laten.

Rust

Werk, gezin, vriendschappen, ze geven én kosten energie. De vaardigheden die je je eigen maakt in de mindfulness training zorgen ervoor dat je makkelijker kan ontspannen en dat jouw balans tussen in - en ontspanning kan herstellen.

Blijdschap en luchtigheid

Als je je aandacht niet meer richt op al die stemmetjes in je hoofd die overal iets van vinden en je vanuit mildheid naar jezelf kijkt, ontstaat ruimte om je meer tevreden en blij te voelen.

Meteen een oefening doen?

Mindfulness trainingen in 2020

De eerst volgende mindfulness training start op 4 mei.
Een mindfulness training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,15 uur en een stiltebijeenkomst. De mindfulness training wordt gegeven in een kleine groep (max. 8 personen) in een sfeervolle ruimte in Hogeweide in Utrecht.

Over de training

De mindfulnesstraining die ik geef is down to earth en gewoon leuk. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht, je eventuele klachten én wat je graag wilt (af)leren.

1. Eerste contact

Voordat je meedoet aan de mindfulness training hebben we een (telefonisch) gesprek. Zo kan ik in de training rekening houden met jouw persoonlijke situatie én kun jij met mij kennis maken. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Na dit gesprek beslis je zelf of je wilt deelnemen aan de training.

2. De training

Hét kenmerk van de mindfulness training is doen én ervaren. Je leert aandacht te hebben voor je gedachten, lichamelijke reacties en gevoelens die zich in het nu voordoen. Aan de hand van meditatie, yoga, ademhalings- en ontspanningsoefeningen ervaar je hoe dit bij jou werkt. Door dit te trainen (ook thuis en met behulp van een werkboek en audiobestanden) krijg je tools in handen om mindfulness eigen te maken.

3. Vervolg

Na de training heb je alles in huis om zelf mindful in het leven te staan. Toch kan het fijn zijn om zo nu en dan samen mindfulness oefeningen te doen. Als een stukje onderhoud of motivatie. Daarom kun je bij Jzlf ook terecht voor Terugkomavonden. Houd de website in de gaten voor nieuwe data

Wanneer mindfulness

Mindfulness kan je helpen als je last hebt van spanning, stress, concentratieproblemen of burn-out klachten. Maar ook als je meer luchtigheid en veerkracht in je leven wilt. 

Mindfulness helpt je bijvoorbeeld ook als je:

  • slecht slaapt of vaak moe bent
  • moeite hebt met ontspannen
  • veel piekert
  • gedachtenstroom in je hoofd niet minder wordt
  • minder plezier hebt in je werk of in je vrije tijd
  • chronische pijn of andere klachten hebt
  • verlangt naar rust, stilte en contact met jezelf
  • (meer) contact wil met je gevoel
  • behoefte hebt aan tijd voor jezelf

Mindfulness kan in veel situaties en bij veel klachten ondersteunend zijn. Deze opsomming is dan ook verre van volledig. Vraag je je af of mindfulness iets voor je is? Bel of mail me gerust om dit te overleggen.

 

Mindfulness is goed te combineren met andere therapieën en behandelingen, zoals fysiotherapie, psychotherapie, osteopathie en massagetherapie.

Nieuwsgierig wat mindfulness voor jou kan doen? Je bent van harte welkom!